آنچه در این مقاله میخوانید :
معرفی
در ویدیو زیر به معرفی، درمان و پیشگیری از عفونت ادراری خواهیم پرداخت.
معمولاً عفونت ادراری توسط باکتریها ایجاد میشود اما در بعضی از موارد، این بیماری توسط قارچها ایجاد میشود. همچنین در موارد نادر ویروسها میتوانند علت عفونت ادراری باشند. علائم عفونت ادراری میتواند بسیار سخت باشد؛ به همین دلیل ممکن است افراد زیادی به دنبال درمان عفونت ادراری باشند.
نسبت ابتلای زنان به مردان برای عفونت ادراری ۸ به ۱ است. یعنی به ازای هر ۸ زن، ۱ مرد به این بیماری مبتلا میشود.
NCBI
عفونت ادراری میتواند در هرکدام از دستگاههای ادراری شامل کلیهها، مثانه، میزراه و میزنای ایجاد شود؛ البته در اغلب موارد عفونت دستگاه ادراری میزراه و مثانه را درگیر میکند و در موارد کمی، عفونت میتواند در میزنای و کلیه و دستگاه بالایی ایجاد شود. اگرچه عفونت دستگاههای بالایی ادراری بسیار نادرتر است اما علائم عفونت ادراری در این دستگاهها شدیدتر است.
در این مطلب از دکتر نیم به علائم عفونت ادراری، علت و روشهای تشخیص و همچنین راههای درمان عفونت ادراری دسترسی خواهید داشت.
علائم عفونت ادراری
همانطور که گفته شد، علائم عفونت ادراری بستگی به این دارد که کدام بخش از دستگاه ادراری درگیر بیماری فوق شده باشد. عفونت دستگاه پایینی ادراری که شایعترین نوع این عفونت هستند در میزراه و مثانه ایجاد میشوند. از مهمترین علائم عفونت ادراری دستگاه پایینی میتوان به سوزش ادرار اشاره کرد.
موارد دیگری از علائم عفونت ادراری دستگاه پایینی در لیست بعدی آمده است:
- سوزش ادرار
- افزایش تعداد دفعات ادرار بدون داشتن ادرار زیاد
- افزایش فوریت ادرار
- خون در ادرار
- ادرار کدر(ابری)
- ادراری که شبیه کولا یا چای است
- ادراری که بوی قوی دارد
- درد لگن در زنان
- درد مقعدی در مردان
نوع دیگری از عفونت ادراری که دستگاه بالایی را تحت تاثیر قرار میدهد بسیار نادرتر است اما معمولاً علائم شدیدتری دارد. علائم عفونت ادراری دستگاه بالایی که کلیهها و میزنای را تحت تاثیر قرار میدهد عبارتند از:
- درد و حساسیت در قسمت بالایی پشت و پهلوها
- لرز
- تب
- حالت تهوع
- استفراغ
علائم عفونت ادراری در مردان
علائم عفونت ادراری در مردان که دستگاه فوقانی را درگیر کرده میتواند شبیه به علائم عفونت ادراری زنان باشد. علائم عفونت ادراری در دستگاه پایینی مردان علاوه بر علائم رایج مشترک بین زنان و مردان، گاهی اوقات شامل درد مقعدی نیز میشود.
علائم عفونت ادراری در زنان
درد لگن از رایجترین علائم عفونت ادراری زنانی است که بیماری در دستگاه پایینی را تجربه میکنند. همانطور که ذکر شد، علائم عفونت ادراری در دستگاه فوقانی زنان و مردان مشابه است.
علت عفونت ادراری
علت عفونت ادراری میتواند بسیار مهم باشد؛ چرا که برای درمان عفونت ادراری، دانستن علت و منشاء آن الزامی است. درواقع هرچیزی که باعث تخلیه مثانه شود یا مجاری ادراری را تحریک کند میتواند علت عفونت ادراری باشد.
مجاری ادراری کوتاهتر
طول و محل قرار گیری میزراه ادرار در زنان احتمال عفونت دستگاه ادراری را افزایش میدهد. میزراه ادراری در زنان بسیار نزدیک به واژن و مقعد است؛ به همین دلیل باکتریهایی که به طور طبیعی ممکن است روی مقعد و واژن قرار داشته باشد میتوانند سبب عفونت میزراه و بقیه مجرای ادرار شوند. به بیان سادهتر، میزراه زنان از مردان کوتاهتر است و باکتریها برای ورود به مثانه فاصله کمتری را طی میکنند.
مقاربت جنسی
از جمله شایعترین علل عفونت ادراری، فشار بر روی دستگاه ادراری زنان هنگام مقاربت جنسی ممکن است که سبب حرکت باکتریهای اطراف مقعد به سمت مثانه شود. بیشتر خانمها بعد از مقاربت جنسی باکتریهایی را در ادرار خود دارند؛ البته بدن از شر این باکتریها بعد از ۲۴ ساعت خلاص میشود. باکتری های روده ممکن است داری خواصی باشند که به آنها اجازه میدهد به مثانه بچسبند.
اسپرم کشها
اسپرم کشها ممکن است احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهند. در بعضی از خانمها می توانند باعث سوزش پوست شوند. اسپرم کشها احتمال ورود باکتری به مثانه را افزایش میدهند و به عنوان علت عفونت ادراری شناخته میشوند.
استفاده از کاندوم
کاندومهای لاتکس غیر روغنی ممکن است اصطکاک را افزایش داده و باعث تحریک پوست مقعد زنان در هنگام مقاربت شود. این کاندومها ممکن است احتمال ابتلا به عفونت ادراری را افزایش دهند. شایان ذکر است این عامل میتواند به عنوان علت سوزش ادرار در زنان مورد بررسی قرار گیرد.
دیافراگمها
دیافراگمها ممکن است به مجرای ادرار زنان فشار بیاورند و تخلیه ادرار را کاهش دهند و سبب بروز علائم عفونت ادراری مانند سوزش ادرار شوند.
کاهش سطح استروژن
بعد از یائسگی، کاهش سطح استروژن باعث تغییر باکتریهای طبیعی در واژن میشود که ممکن است احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهد.
عفونت ادراری قبلی
در بعضی از مواقع ممکن است علت عفونت ادراری باکتریهای قبلی باشند. اگرچه بعضی از عفونتهای مکرر لزوماً از همان نوع باکتری نیستند اما ممکن است عفونت جدید به دنبال عفونتهای قبلی ایجاد شود.
عوامل خطر عفونت ادراری
فاکتورها (عوامل) های زیادی وجود دارد که میتواند سبب افزایش ریسک ابتلا به عفونت دستگاه ادراری در افراد شود. عوامل خطر عفونت ادراری شامل:
- سن: افراد مسن به احتمال زیاد دچار عفونت های ادراری می شوند.
- کاهش تحرک: مخصوصاً بعد از عمل یا استراحت طولانی مدت در تخت خواب
- سنگ کلیه
- انسداد میزراه ادرار، بزرگ شدن پروستات، سنگ کلیه، و نوع خاصی از سرطان
- استفاده طولانی مدت از سوند ادراری (لولهای باریک و توخالی برای جمع آوری ادرار مثانه)، که سبب میشود باکتریها راحتتر درون مثانه شما بروند.
- دیابت: مخصوصاً اگر کنترل نشود احتمال ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش میدهد.
- بارداری
- ساختارهای ادراری غیر طبیعی که از بدو تولد ایجاد شدهاند.
- ضعف در سیستم ایمنی
ممکن است عفونت ادراری در بارداری رخ دهد. زنانی که هنگام حاملگی دچار علائم عفونت ادراری میشوند باید به پزشک مراجعه کنند. عفونت ادراری در بارداری میتواند سبب افزایش فشار خون و زایمان زودرس شود. عفونت ادراری در بارداری به احتمال زیاد در کلیهها پخش میشود.
عوامل خطرعفونت ادراری در مردان
عوامل خطر عفونت ادراری در مردان اکثراً با زنان مشترک است. البته بزرگ شدن پروستات یکی از عوامل خطر مختص آقایان است.
عوامل خطر عفونت ادراری در زنان
عوامل خطر عفونت ادراری در زنان میتواند گستردهتر باشد. عواملی که قبلاً تصور میشد علت عفونت ادراری در زنان است، امروزه ثابت شده است که آنچنان مهم نیستند؛ مانند بهداشت ضعیف و حمام نکردن.
مطالعات اخیر نشان دادهاند که خشک کردن از پشت به جلو بعد از حمام باعث عفونت دستگاه ادراری نمیشود؛ همانطور که قبلاً اعتقاد داشتند این کار باعث ایجاد عفونت دستگاه ادراری میشود.
مطالعات اخیر
درمان خانگی عفونت ادراری
درمانهای خانگی را میتوان به عنوان درمان کمکی در کنار داروهایی که دکتر به شما داده است برای گرفتن نتیجه بهتر استفاده کرد. درواقع به غیر از دارو برای عفونت ادراری، روشهای خانگی و گیاهی نیز جهت درمان عفونت ادراری وجود دارد. درمان گیاهی عفونت ادراری ممکن است به بدن برای خلاص شدن سریعتر آن از عفونت کمک کند.
سرکه سیب
سرکه سیب منبع غنی از آنزیمها، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مفید است که میتواند باکتریهایی که سبب عفونت دستگاه ادراری شدهاند را از بین ببرد و یا جلوی رشدآنها را بگیرد. کسانی که به عفونت دستگاه ادراری مبتلا هستند میتوانند از سرکه سیب بهعنوانیک آنتیبیوتیک طبیعی برای درمان عفونت ادراری استفاده کنند.
- دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید. همچنین میتوانید آبلیمو و عسل به آن اضافه کنید و بخورید.
- این روش درمانی را دو بار در روز برای چند روز دنبال کنید تا بهبود پیدا کنید.
آمله (آملج یا همان انگور فرنگی هندی)
آمله غنی از ویتامین C است که میتواند مانع رشد باکتریها شود و به عنوان یک روش عالی جهت درمان گیاهی عفونت ادراری مورد استفاده قرار گیرد.
- درون یک دیگ کوچک یک فنجان آب اضافه کنید و سپس یک قاشقچایخوری پودر آمله را با یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه اضافه کنید.
- به آن حرارت دهید، اجازه دهید تا نیمی از آب تبخیر شود. سپس آن را بنوشید.
- 3 بار در روز برای 3 الی 5 روز از این دارو برای درمان خانگی عفونت ادراری مصرف کنید.
زغال اخته (کرن بری)
ترکیبات معینی مانند پروانتوسایانیدین موجود در زغال اخته باعث جلوگیری از برخورد باکتریها به دیواره مجرای ادرار و ایجاد عفونت دستگاه اداری میشود. باید توجه شود کسانی که درگذشته به سنگ کلیه مبتلا بودهاند از خوردن آب زغال اخته اجتناب کنند.
- نوشیدن نصف لیوان آب زغال اخته بهصورت روزانه، یکی ازسادهترین راهها برای جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری است.
- افرادی که از عفونت دستگاه اداری رنج میبرند باید حدودسه تا چهار لیوان آب زغال اخته بهصورت روزانه برای درمان عفونت ادراری مصرف کنند.این کار سبب جلوگیری از صدمه دیدن کلیهها میشود.
- شما باید آب زغال اخته فناوری نشده و طبیعی را بخورید. همچنین میتوانید مقداری آب سیب را برای خوشمزه کردن شدن به آب زغال اخته اضافه کنید.
آب زغال اخته یا کرن بری برای درمان خانگی عفونت ادراری هنگامی که تازه ایجاد شده، کارساز نیست. در آب زغال اخته یا کرن بری یک ماده شیمیایی وجود دارد که از چسبیدن نوع خاصی از باکتری به آستر مثانه که از علل عفونت ادراری است، جلوگیری میکند. کرن بری معمولاً برای پیشگیری از عفونت ادراری موثرتر است.
جوش شیرین (بیکربنات سدیم)
جوش شیرین، سبب تعادل پایه اسیدی و خلاص شدن شما از درد میشود؛ همچنین با خنثی کردن ادرار اسیدی سبب کمک به درمان عفونت ادراری میشود. برای رفع این بیماری میتوانید از دستورالعمل ساده زیر پیروی کنید:
- یک قاشق چایخوری جوش شیرین را به یک لیوان آب اضافه کنید و یک یا دو بار در روز بخورید.
روغن درخت چای
از روغن درخت چای میتوان برای درمان گیاهی عفونت ادراری استفاده کرد؛ زیرا روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی است که به مبارزه با باکتریهایی که سبب عفونت دستگاه ادراری میشوند، کمک میکند.
- ده قطره روغن درخت چای را به آب وان حمام خود اضافه کنید و مجاری ادراری خود را بشویید.
- یکی دیگر از راههای ساده برای درمان عفونت ادراری این است به آب وان خود دو قاشق چایخوری ماست ساده (شیرین نشده) و شش قطره روغن درخت چای اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه برای 10 روز از دراز کشیدن در آن لذت ببرید.
بلوبری (زغالاخته آبی)
بلوبری دارای خواص مهارکننده باکتری است که میتواند به درمان خانگی عفونت ادراری کمک کند. آنتیاکسیدانهای موجود در زغالاخته آبی برای سیستم ایمنی مناسب هستند و از رشد باکتریهایی که سبب عفونت دستگاه ادراری میشوند جلوگیری میکنند.
- شما میتوانید مقداری بلوبری را به غلات موردعلاقه خوداضافه کنید و در هنگام صبحانه مصرف کنید.
- همچنین میتوانید آب تازه بلوبری را بهصورت روزانه درهنگام صبح و شب برای گرفتن نتیجه سریعتر مصرف کنید. به آب بلوبری هیچ شیرینکننده مصنوعی اضافه نکنید.
آناناس
آناناس حاوی آنزیمهایی به نام برو ملین است که به علت خواص ضدالتهابی میتواند به درمان گیاهی عفونت ادراری کمک کند. همراه با آناناس نیز آنتیبیوتیک نیزمصرف کنید تا از شر عفونت دستگاه ادراری خلاص شوید.
- خوردن روزانه یک فنجان آناناس بهصورت منظم سبب جلوگیری و درمان عفونت ادراری میشود.
- شما همچنین میتوانید آب نیمی از آناناس را بگیرید و بنوشید.سعی کنید خودتان آب آناناس را بگیرید و از کمپوتهای آن استفاده نکنید.
کمپرس آب داغ
استفاده منظم از فشردههای آب گرم سبب کاهش فشار مثانه میشود و درد ناشی از عفونت را تسکین میدهد. کمپرس داغ با میتوان با کاهش التهاب و جلوگیری از رشد باکتری برای درمان عفونت اداری استفاده شود.
- مقداری آب گرم را به یک بطری آب انعطافپذیر اضافه کنید و به مدت چند دقیقه بر روی شکم خود قرار دهید.
- همچنین شما میتوانید پد حرارتی را در ناحیه پشت کمر خود قرار دهید تا از درد رهایی پیدا کنید.
مصرف بیشتر آب
هنگامیکه از عفونت دستگاه ادراری رنج میبرید، مقدار زیادی آب بنوشید. سعی کنید حداقل روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید. با نوشیدن آب، بیشتر ادرار میکنید و این عمل به درمان عفونت ادراری شما کمک خواهد کرد.
همچنین ادرار شما رقیقتر میشود و باکتریهایی که باعث عفونت میشوندسریعتر از بدن شما خارج میشوند. همراه با آب، میتوانید آبمیوه و سبزیها بخورید تا برای بدن خود ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز برای مبارزه با عفونت فراهم کنید.
دارو برای عفونت ادراری
درمان عفونت ادراری بستگی به علت آن دارد. دکتر با استفاده از نتایج آزمایش میتواند به شما بگوید کدام اندام علت عفونت ادراری است.
در اکثر موارد باکتری علت عفونت ادراری است و عفونتهای ادراری ایجاد شده توسط باکتریها را میتوان با آنتی بیوتیکها درمان کرد.
در بعضی از موارد، ویروسها یا قارچها علت عفونت ادراری هستند. عفونت دستگاه ادراری ویروسی توسط داروهایی به نام ضد ویروس درمان میشود. ضد ویروس سیدوفوویر به عنوان یک دارو برای عفونت ادراری ویروسی استفاده میشود. همچنین ضد قارچها به عنوان دارو برای عفونت ادراری قارچی استفاده میشوند.
آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری
نوع آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری معمولاً بستگی به این دارد که کدام بخش از دستگاه ادراری درگیر است؛ همچنین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری حتماً باید با نسخه پزشک مصرف شود. اگر دستگاه پایینی ادراری دچار عفونت شده باشد، برای درمان عفونت ادراری از آنتی بیوتیکهای دهانی استفاده میشود. در لیست زیر نام چند مورد از این نوع آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری آورده شده است:
- آموکسی سیلین کلاوولانات
- سولفامتوکسازول تری متوریم
- سایپروفلوکساسین، لووفلوکساسین
- سفتوپوکسیم، سفافلر
- فسفومایسین (مونورول)
- مکرواندین (نیتروفورانتوئین)
برای عفونت دستگاه بالایی ادراری آنتی بیوتیک از طریق تزریق وریدی (تزریق سرم یا دارو به داخل سیاهرگ) انجام میشود. در این حالت آنتی بیوتیکها به طور مستقیم درون سیاهرگهای شما ریخته میشود. چند مورد از نوع وریدی آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری در لیست زیر آورده شده است:
- جنتامایسین
- ترومایسین
- سفریکسون
گاهی اوقات باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم میشوند. نتایج حاصل شده از آزمایش کشت ادراری به دکتر کمک میکند تا آنتی بیوتیکی را برای درمان انتخاب کند، که بهترین عملکرد را علیه باکتری که باعث عفونت شده را انتخاب کند.
تشخیص عفونت ادراری
اگر علائم عفونت ادراری مانند سوزش ادرار یا… دارید، برای تشخیص سریع به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما علائم را بررسی میکند و معاینات جسمی انجام میدهد، تا نوع مشکل را تشخیص دهد.
برای بررسی میکروبها آزمایش ادرار از شما گرفته خواهد شد. نمونه ادراری که پزشک از شما میگیرد باید یک نمونه تمیز باشد. این یعنی نمونه ادرار باید از وسط جریان ادرار شما جمع آوری شود نه ابتدای ادرار کردن یا انتهای آن. این کار سبب جلوگیری از جمع آوری باکتریها یا مخمرها از پوست میشود. دکتر به شما توضیح میدهد که چگونه یک نمونه تمیز بگیرید.
هنگام آزمایش نمونه، پزشک به دنبال تعداد زیادی گلبول سفید در ادرار شما خواهد بود. این میتواند نشان دهنده عفونت باشد. پزشک شما همچنین آزمایش کشت ادرار را انجام میدهد تا بتواند وجود باکتری یا قارچ را آزمایش کند. کشت ادرار به شناسایی علت عفونت ادراری کمک میکند. همچنین به دکتر کمک میکند که یک راه مناسب برای درمان عفونت ادراری پیدا کند.
عفونت ادراری دستگاه بالایی
پزشک شما برای تشخیص عفونت دستگاه بالایی ادراری نیاز دارد تا آزمایش شمارش کامل خون (CBC) و کشت خون را علاوه بر آزمایش ادرار از شما بگیرد. از طریق آزمایش کشت خون میتواند اطمینان حاصل کند که عفونت شما به جریان خون سرایت نکرده است.
عفونت ادراری مکرر
اگر عفونت ادراری مکرر دارید، دکتر ممکن است هرگونه ناهنجاری یا انسداد دستگاه ادراری را بررسی کند. سونوگرافی که در آن وسیله ای به نام مبدل به بالای شکم شما منتقل میشود میتواند تصویری از اندامهای دستگاه ادراری شما بر روی مانیتور نشان دهد و تشخیص را سادهتر کند.
عفونت ادراری درمان نشده
یکی از مهمترین بحثها در این بیماری، تشخیص و درمان سریع آن است. مخصوصاً عفونت ادراری در کودکان باید به سرعت درمان شود و کودک تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد. درمان عفونت ادراری نباید به تاخیر بیفتد؛ چرا که احتمال تشدید علائم عفونت ادراری بسیار بالا رفته و سطح بیماری وخیمتر میشود.
معمولاً افراد، دچار عفونت دستگاه پایینی ادراری میشوند که تشخیص و درمان آن آسانتر است. در صورتی که عفونت دستگاه ادراری سریعاً درمان نشود، عفونت ممکن است به دستگاه بالایی منتقل شود.
بسیار مهم است که هرچه سریعتر عفونت دستگاه ادراری درمان شود. علائم عفونت ادراری درمان نشده ممکن است به مرور شدیدتر شود. اگر مشکوک هستید که عفونت دستگاه ادراری دارید، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. آزمایش خون یا ادرار میتواند شما را از بسیاری از مشکلات در طولانی مدت نجات دهد.
پیلوگرام داخل وریدی (IVP)
پیلوگرام داخل وریدی نیز یک روش دیگر برای تشخیص عفونت دستگاه ادراری است. در این روش ابتدا یک ماده حاجب (مادهای که در اشعه ایکس قابل رویت باشد) در یکی از وریدها تزریق میشود. این ماده در دستگاه ادراری حرکت میکند و توسط اشعه ایکس از آن عکس گرفته میشود.
سیستوسکوپی
سیستوسکوپی یک روش دیگر برای تشخیص عفونت ادراری است؛ در این روش یک دوربین کوچک که از مجرای ادرار و مثانه شما وارد میشود، داخل مثانه را تصویر برداری میکند. در طول سیستوسکوپی، پزشک ممکن است یک قطعه کوچک از مثانه را برداشته و آن را آزمایش کند تا التهاب مثانه یا سرطان رد شود.
پیشگیری از عفونت ادراری
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین بهتر است قبل از اینکه به بیماری مبتلا شوید، کارهای پیشگیرانهای در خصوص سلامتی خود انجام دهید. در ادامه به ذکر راههایی برای پیشگیری از عفونت ادراری پرداختهایم که همه میتوانند این اعمال را انجام دهند.
- نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب به صورت روزانه
- ادرار خود را به مدت طولانی نگه ندارید.
- در مورد مدیریت هرگونه بی اختیاری ادرار یا مشکلاتی که به طور کامل سبب تخلیه مثانه می شود با پزشک خود صحبت کنید.
برخی اقدامات خاص ممکن است به جلوگیری از عفونت ادراری در زنان کمک کند. پزشک ممکن است برای جلوگیری از عفونت ادراری در زنان یائسه، استفاده از استروژن موضعی را تجویز کند. اگر دکتر شما باور دارد که مقاربت جنسی عامل بازگشت عفونتهای ادراری یا علائم آن مانند سوزش ادرار است، ممکن است مصرف آنتی بیوتیکهای پیشگیرانه را بعد از مقاربت جنسی یا طولانی مدت توصیه کند.
بر اساس برخی از مطالعات، مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیکهای پیشگیرانه در افراد سن بالا سبب کاهش ریسک ابتلا به عفونت ادراری میشود.
BMJ
مصرف مکملهای روزانه زغال اخته یا استفاده از پروبیوتیکهای واژن مانند لاکتوباسیل ممکن است به جلوگیری از عفونت ادراری کمک کند. بعضی مطالعات توصیه میکند که استفاده از شیاف واژن پروبیوتیک میتواند باعث کاهش این مسئله و جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری مکرر با تغییر باکتریهای موجود در واژن شود.
عفونت باکتریایی و قارچی با عصاره رنیفیکس خوب میشه. یکم تلخه ولی عالیه
موقتا خوب میشه؟ یا دائمه؟
منکه هرروز دارم سرکه سیب با عسل و آبلیمو میخورم، پس چرا الان عفونت ادراری گرفتم؟؟ 🤔
با سلام خدمت کاربر گرامی دکتر نیم، اگر با استفاده از روش های بالا همچنان مشکل شما حل نشده است حتما به پزشک مراجعه کنید
سلام من دو روزه وقتی ادرار میکنم اولاش سوزش ندارم ولی انتهای ادرار کردنم سوزش داره هیچ خونی هم ندیدم درد پهلو هم ندارم میشه کمک کنید در ضمن دختر هستم و بیست سالمه.
با سلام خدمت کاربر گرامی خانوم سارا، مطلب بالا راهنمای جامعی برای مشکل شماس، اگر بهبود پیدا نکردید به پزشک مراجعه کنید
کمک منم شبا موقع خواب هی ادرارم میگیره بعد میام بیرون باز یه بار دیگه تکرار میشه بعد سوزشم دارم لطفا کمکم کنید
سلام، وقتتون بخیر.
من هنگام ادرار کردن درد بدی دارم، و تعداد رفتن به دستشویی زیاد شده، آیا عفونت ادراری گرفته ام؟؟ خواهش میکنم راهنماییم کنید، ممنون
سلام من ماهی یک بار بعد از ایام پریودی درد پهلو دارم بعضی وقتا راست بعضی وقتا چپ.یبوست هم دارم .ادرارم پررنگ هست و ایامی که درد پهلو دارم ادرارم هم با درد است
اقا یه سوال من سوزش داشتم و فشار ادرارمم به شدت کم شده بود رفتم پیش متخصص اورولوژی گفت برو سونوگرافی پروستات کلیه مثانه با ازمایش خون و ادرار همشو دادم بردم پیشش گفت عفونت ادراریه بعد بهم سفکسیم ۴۰ با یه دارویه دیگه ادرارو نارنجی میکرد بهم داد دو هفته مصرفش کردم خوب که نشدم بد ترم شدم چیکار باید بکنم؟