معرفی خارش بدن
خارش بدن از جمله مشکلاتی است که تقریباً همه ما را درگیر خود میکند. این وضعیت که بسیار آزاردهنده است، ممکن است برای مدتها به طول بیانجامد.
خاراندن پوست به طور مکرر ممکن است سبب خشکی پوست شود یا روی پوست زخم ایجاد کند که بسیار ناخوشایند است.
از آنجایی که خشکی پوست با افزایش سن بیشتر اتفاق میافتد، خارش بدن در بزرگسالان بیشتر است. درواقع خشکی پوست به نوعی شایعترین علت خارش بدن در بزرگسالان به حساب میآید.
علت خارش بدن بسیار مهم است. گاهی این وضعیت به دلیل یک مشکل کوچک در بدن رخ میدهد و گاهی ناشی از بیماریهای زمینهای بدن است.
بسته به علت خارش بدن، پوست آن ناحیه ممکن است به صورت معمولی یا قرمز رنگ باشد. خارش میتواند شدید یا خفیف باشد.
شاید شما هم مانند بسیاری از افراد، برای درمان خارش بدن به دنبال خرید و مصرف پمادها یا مرطوب کنندهها هستید. ممکن است این روشها در 99 درصد مواقع موثر باشند اما هدف ما سلامتی کامل است.
توجه کنید که قبل از درمان خارش پوست باید علت آنرا شناسایی کنید و علائم خارش پوست را بررسی نمایید.
چه بسا بیماریهایی که خود را با خارش پوست ظاهر میکنند و به شما هشدار میدهد!
در ادامه مقاله ضمن توضیح علائم و علل خارش پوست، به ارائه راهکارهایی برای درمان خارش بدن پرداختهایم.
علائم خارش پوست

خارش میتواند در نواحی مختلفی از بدن شما اتفاق بیافتد یا اینکه کل بدن شما را درگیر خود کند. خارش بدن میتواند بدون هیچگونه نشانهای رخ دهد و پوست در حالی که به رنگ و وضعیت معمول خود قرار دارد دچار این مشکل شود.
به طور کلی در برخی موارد ممکن است علائم خارش بدن به صورتهای زیر بروز کنند:
- قرمزی پوست
- برجستگیها، لکهها یا تاولهای پوستی
- خشکی و ترک خوردگی پوست
- پوسته پوسته شدن
گاهی خارش پوست مدت زیادی طول میکشد و میتواند شدید شود. اگر شما پوست خود را مالش دهید یا بخارانید، پوست شما خارش شدیدتری خواهد داشت. درواقع هرچه شما بیشتر پوست خود را بخارانید، از بین بردن این چرخه خارش سختتر میشود.
چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

همانطور که گفته شد، خارش بدن در اغلب موارد جدی نیست و به خودی خود رفع میشود.
با توجه به اینکه بعضی از بیماریها و مشکلات مهم بدن سبب ایجاد خارش پوست میشوند، بهتر است در صورتی که موارد زیر را شامل میشوید به پزشک مراجعه کنید:
- پس از گذشت 2 هفته و استفاده از روشهای درمان خارش بدن با داروهای گیاهی، هیچ بهبودی پیدا نکردهاید.
- خارش بدن سبب بهم ریختن برنامه روزانه شما یا جلوگیری از خواب شما شده است.
- خارش پوست، ناگهانی رخ میدهد و هیچ گونه توضیحی برای آن وجود ندارد.
- برتمام بدن شما تاثیر گذاشته است.
- همراه با نشانهها و علائم دیگری مانند خستگی بیش از حد، کاهش وزن، عادات روده و یا تکرر ادرار، تب یا قرمزی پوست است.
اگر وضعیت شما همچنان پس از 3 ماه درمان ادامه یابد، به متخصص پوست برای ارزیابی بیماری پوستی و متخصص داخلی برای سایر بیماریها مراجعه کنید.
علت خارش بدن

اگر به این وضعیت مبتلا هستید، مهمترین موضوع شناسایی علت خارش بدن است. اگر علت این مشکل را به خوبی شناسایی کنید، به راحتی میتوانید بیماریهای جدیتر خود را تشخیص داده و درمان کنید. در صورتی که خارش پوست به دلایل کم اهمیتی نیز اتفاق افتاده باشد، با خیال راحت دست به درمان خارش پوست با داروهای گیاهی خواهید زد.
به طور کلی علت خارش بدن در 7 دسته زیر خلاصه میشود که هرکدام از این دستهها نیز بیماریهای دیگری را شامل میشوند:
شرایط و بیماریهای پوستی

شاید شایعترین علت خارش بدن، شرایط پوستی است که به دلایل مختلف رخ میدهد. این شرایط میتوانند به دنبال بیماریهای پوستی ایجاد شوند و فرد را دچار خارش پوست کنند. مهمترین بیماریهای پوستی که سبب خارش پوست میشوند عبارتند از:
- بیماری گال
- اگزما
- پسوریازیس
- نیش انواع حشرات
- سوختگی پوست
- کهیر
- بیماری آبله مرغان
بیماریهای داخلی

پر اهمیتترین علت خارش بدن بیماریهای داخلی است. خارشی که در این وضعیت فرد را دچار خود میکند میتواند خبر از وجود مشکلات زمینهای و اساسی در بدن دهد.
شاید جالب باشد اما بهتر است از خارش بدن خود در این وضعیت خوشحال باشید؛ چرا که باعث میشود تا مشکلات اساسی بدنتان تشخیص داده و هرچه سریعتر درمان شوند. مهمترین بیماریهای اساسی که خارش پوست از علائم آنها شناخته میشود، عبارتند از:
- نارسایی و بیماریهای کبد
- نارسایی و کمبود آهن
- مشکلات تیروئیدی
- سرطانهای خاص مثل سرطان سلولهای پلاسما
- بیماری لنفوم
اختلالات عصبی

اختلالات عصبی میتوانند علت خارش بدن باشند. اینگونه اختلالات که سیستم عصبی را هدف قرار میدهند در مواقعی ممکن است سبب خارش بدن شوند. اختلالات عصبی مانند بیماری مولتیپل اسکلروزیس (بیماری ام اس)، دیابت، اعصاب فرو رفته و بیماری زونا از جمله مهمترین دلایل خارش بدن هستند.
بیماریها و مشکلات روانی

شاید بیماریهای روانی جزو شایعترین علل خارش پوست باشند؛ اینگونه بیماریها در زندگی امروزه ما به کرات رخ میدهند و اکثر ما را به دچار مشکلاتی نظیر خارش بدن میکنند. اضطراب، وسواس فکری، افسردگی و گاهی عصبانیت میتوانند از جمله دلایل خارش بدن باشند.
تحریک و واکنشهای آلرژیک

واکنشهای آلرژیک و حساسیتهای پوستی نیز از جمله مهمترین علل خارش پوست به شمار میروند.
مو، مواد شیمیایی، صابون و سایر مواد میتواند سبب تحریک پوست و علت خارش بدن باشد. گاهی اوقات موادی مانند گیاه پیچک سمی، انگلها یا لوازم آرایش علت، یک واکنش آلرژیک هستند. همچنین واکنش به مواد خاص مانند داروهای ضد درد مخدر میتواند علت خارش بدن باشد.
بارداری

بعضی از خانمهای بارداری که داروهای بارداری مصرف میکنند ممکن است دچار خارش پوست شوند. اینگونه داروها در بعضی از افراد عوارضی مانند خارش پوست ایجاد میکنند. بنابراین این نوع داروها نیز میتوانند علت خارش بدن باشند.
علل دیگر خارش پوست

از آنجایی که پوست به عنوان بخشی حساس از بدن و بیرونیترین قسمت بدن شناخته میشود، مشکلات پوستی نظیر خارش بدن نیز ممکن است به دلایل بسیار متنوعی رخ دهند.
الیاف پشمی و مصنوعی به کار رفته در لباس، استفاده از محصولات شیمیایی غیر استاندارد برای پوست، تغییرات دما و رطوبت و آلودگیهای محیطی از جمله دلایل دیگر خارش پوست به حساب میآیند.
8 روش درمان خارش بدن با داروهای گیاهی
بهترین و کم هزینهترین روش، درمان خارش بدن با داروهای گیاهی است که با استفاده از گیاهان و روشهای دارویی و سنتی انجام میشود.
در ادامه به ذکر روشهایی برای درمان خارش بدن با داروهای گیاهی ذکر کردهایم.
1- منتول

منتول یک روغن ضروری است که از خانواده نعناع دریافت میشود. منتول اثر سرد کننده دارد و میتواند در رهایی از خارش پوست به شما کمک کند.
عصاره نعناع تند حاوی منتول است و میتواند برای درمان خارش پوست در زنان بادرار موثر باشد.
محققان، افراد شرکت کننده را به 2 گروه تقسیم کردند. به یک گروه یک بطری روغن کنجد حاوی 0.5 درصد عصاره نعناع تند دادند و به گروه دیگر یک بطری حاوی روغن کنجد و زیتون دادند.
براساس یک مطالعه در سال 2012
شرکت کننده ها 2 بار در روز به مدت 2 هفته از این روغنها بر روی نقاطی از بدن که دچار خارش بود، استفاده میکردند. آنهایی که از روغن کنجد حاوی عصاره نعناع تند استفاده میکردند به طور قابل توجهی خارش پوستشان کمتر از آنهایی که از ترکیب روغن کنجد و زیتون استفاده کردند، شد.
2- جو دوسر پرک شده

جو دوسر پرک شده را له کنید (بکوبید) سپس با آب حل کنید. محلول حاصل علاوه بر مرطوب سازی پوست شما یک لایه محافظتی بر روی پوست شما ایجاد میکند. جو دو سر پرک شده (بلغورشده) همچنین به درمان خارش بدن و خشکی آن کمک میکند.
جو دوسر
پرک شده همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که برای کاهش سوزش
پوست نیز مفید است.
جو دوسر باعث کاهش پوسته پوسته شدن، خشکی، زبری و شدت خارش در زنان سالم با خارش
خفیف تا متوسط می شود.
جو دوسر پرک شده به طور گستردهای در کرمها و لوسیونها موجود است. از طرف دیگر شما میتوانید پودر آن را مستقیم در آب وان حمام خود بریزید و به مدت 15 الی 30 دقیقه از آن لذت ببرید.
براساس یک مطالعه در سال 2015
3- سرکه سیب

سرکه سیب حاوی اسید استیک است که مردم هزاران سال از آن به عنوان ضد عفونی کننده زخمهای طبیعی استفاده میکنند.
سرکه سیب ممکن است به ویژه در درمان خارش پوست سر مفید باشد.
بنیاد ملی پسوریازیس توصیه میکند برای رقیق کردن سرکه سیب، آن را به طور مساوی با آب محلول کنید. سپس بر روی پوست سر اعمال کنید و پس از این که خشک شد، با آب گرم سر خود را بشویید.
بنیاد ملی پسوریازیس (NPF)
سرکه میتواند سبب ایجاد سوزش روی زخمهای باز شود. افرادی که پوست ترک خورده یا همراه با خونریزی دارند از انجام این روش درمانی خودداری کنند.
4- جوش شیرین

جوش شیرین خاصیت ضد قارچی دارد؛ تحقیقات نشان داده است که شرایط قراچی طیف وسیعی از علل ایجاد خارش بدن را در بر میگیرند. بنا بر تفاسیر ارائه شده، جوش شیرین میتواند به عنوان مادهای جهت درمان خارش بدن با داروهای گیاهی مورد استفاده قرار بگیرد.
انجمن ملی اگزما (NEA) توصیه میکند که یک چهارم فنجان جوش شیرین را به وان حمام آب گرم اضافه کنید و به مدت 10 الی 15 دقیقه از آن لذت ببرید یا مقداری آب به جوش شیرین اضافه کنید تا خمیری شود و سپس بر روی نواحی که خارش احساس می کنید اعمال کنید.
5- لیموترش

لیموترش خواص ضد التهابی و ضد حساسیت دارد و این خواص ناشی از وجود مقادیر بالای اسید استیک و اسید سیتریک در لیمو است.
آب یک یا دو عدد لیموترش را گرفته و پد پنبهای را درون آب لیمو فرو کنید. با قرار دادن پد روی محل خارش میتوانید روند درمان گیاهی خارش بدن را آغاز کنید.
اجازه دهید پد روی محل بماند و خشک شود. پس از خشک شدن پوست خود را بشویید و دوبار در روز این عمل را انجام دهید.
نکته مهم این که اگر پوستتان حساس است، قبل از انجام درمان خارش پوست با این روش، آبلیمو را با آب رقیق کنید.
6- استفاده از یخ

یک راه خوب برای درمان خانگی خارش پوست استفاده از یخ است. استفاده از بسته یخ به مدت 5 الی 10 دقیقه میتواند سبب رفع خارش بدن شود.
گزینه دیگر آن است که کرمها و لوسیونهای مرطوب کننده را در یخچال نگه دارید. این امر سبب میشود زمانی که از آنها استفاده میکنید، اثر خنک کننده این کرمها و لوسیونها تاثیر مستقیم بر روی پوست داشته باشد.
سرما سبب کاهش التهاب ناشی از خارش پوست میشود.
آکادمی پوست آمریکا
7- بستههای درمانی مرطوب

از بستههای درمانی مرطوب که از پارچه پانسمان (گاز استریل) یا توری جراحی ساخته شدهاند بر روی مناطقی که خارش دارند استفاده کنید.
این بستهها ضمن ایجاد سدی برای محافظت خراشیدگی ناشی از خارش پوست، سبب دوباره هیداراته شدن و تسکین پوست میشوند. این عمل به درمان خارش بدن تا حد زیادی کمک میکند.
بستههای درمانی مرطوب همچنین ممکن است به پوست برای جذب داروهایی مانند استروئیدهای موضعی نیز کمک کند. قبل از این که بستههای مرطوب را قرار دهید، داروهایی که بر روی پوست خود اعمال کردهاید را به آرامی مالش دهید و سپس به آهستگی از این بستههای درمانی مرطوب استفاده کنید.
انجمن ملی اگزما (NEA) روش زیر را برای استفاده از بستههای درمانی مرطوب پیشنهاد میکند:
- بخشی از پارچه پانسمان (گاز استریل) را در آب گرم قرار دهید تا مرطوب شود.
- پارچه را دور ناحیه خارش پوست بپیچانید.
- یک دور پارچه پانسمان خشک را روی قسمت مرطوب بپیچانید.
- سپس لباسهای نرم و پنبه را به دقت بپوشید و مواظب باشید تا بانداژ را خراب (مختل) نکند.
- بانداژ را به مدت چند ساعت یا یک شب بگذارید.
8- مرطوب کنندهها

مرطوب
کنندهها مانند کرمها و لوسیونها میتوانند به هیدراته ماندن خارجیترین لایه
پوست کمک کنند. استفاده از آنها برای مدیریت شرایط پوستی که باعث خارش و خشکی میشود
ضروری است.
یک مرطوب کننده خوب حاوی مواد مرطوب کننده و نرم کننده است. مرطوب کنندهها آب را
به داخل پوست میکشند، درحالی که نرم کنندهها یک لایه محافظ بر روی سطح پوست شما
تشکیل میدهند که به مرطوب ماندن پوست کمک میکند.
بهتر است بلافاصله بعد از حمام یا دوش گرفتن که همچنان پوست شما مرطوب است، از مرطوب کنندهها استفاده کنید.
انجمن ملی اگزما(NEA) نکات زیر را برای استفاده روزانه از مرطوب کنندهها جهت درمان خارش بدن توصیه میکند:هر زمان که دستهای شما با آب تماس برقرار کرد آنها را مرطوب کنید.
- از مرطوب کنندهها با روغن زیاد استفاده کنید.
- هر زمان که دستهای شما با آب تماس برقرار کرد آنها را مرطوب کنید.
- قبل از رفتن به رخت خواب از مرطوب کنندهها استفاده کنید.
دوری از تحریک کنندهها برای درمان خارش بدن
افراد باید از تحریک کنندههای احتمالی خودداری کنند؛ زیرا ممکن است خارش را بدتر کند. درواقع تحریک کنندهها میتوانند از جمله علل شایع ابتلا به خارش پوست باشند. تحریک کنندههای احتمالی عبارتاند از:
لباسها و الیاف پشمی

لباسهایی
که جنس آنها از پشم یا الیاف مصنوعی است میتوانند در برابر پوست خشن باشد و باعث
خارش و سوزش پوست شود. بعضی از افراد به اینگونه لباسها حساستر هستند.
افرادی که مبتلا به خارش پوست هستند، میتوانند از لباسهای پنبهای مناسب استفاده
کنند. پنبه سبب میشود که پوست، قدرت نفس کشیدن را داشته باشد؛ همچنین این وضعیت
از گرمای بیش از حد جلوگیری میکند.
آب داغ

حمام کردن آب داغ رطوبت پوست را از بین میبرد و سبب خشکی و قرمزی و خارش بیشتر آن میشود. کاهش دمای آب حتی تا چند درجه میتواند موثر باشد. بهترین حالت استفاده از آب ولرم برای حمام کردن است.
تغییرات دما و رطوبت

تغییرات شدید دما و رطوبت میتواند باعث خشک شدن پوست و پوسته پوسته شدن و خارش آن شود.
یک دستگاه رطوبت ساز میتواند به حفظ رطوبت داخلی در ماههای خشک تابستان کمک کرده و سبب درمان خارش بدن شود. همچنین میتواند در خنثی کردن اثرات خشکی سیستمهای گرمایشی در زمستان نیز موثر باشد.
عطر و محصولات مراقب از پوست معطر

برخی از محصولات مراقب از پوست و بخشی از عطرها حاوی مواد افزودنی از جمله عطرهای شیمیایی و رنگهای مصنوعی هستند که میتواند سبب تحریک یا بدتر شدن پوست شما شود.
افرادی که دچار خارش پوست یا دارای پوست حساس هستند باید از محصولات مراقبت از پوست بدون عطر و بدون رنگ استفاده کنند.
استرس

مطالعات نشان میدهد که استرس روانی میتواند باعث خارش پوست شود. افرادی که در مواقع استرس دچار خارش شدید میشوند، میتوانند از تکنیکهای خاص کاهش استرس مانند یوگا و مراقبه ذهن استفاده کنند.
درمان خارش بدن با دارو
همانطور که گفته شد، درمان خارش پوست بر روی از بین بردن علت آن تمرکز دارد. اگر درمانهای خانگی برای از بین بردن خارش بدن کارساز نبود، دکتر شما ممکن است دارو یا درمان های دیگری تجویز کند که شامل مواردی است که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت.
کرم و پمادهای کورتیکو استروئید

اگر
پوست شما دچار خارش است و قرمز شده است، دکتر شما احتمالاً پیشنهاد میدهد مقدار
کرم یا پماد بر روی منطقه از بدن که دچار خارش و قرمزی است را استفاده کنید.
ممکن است نیاز باشد آن قسمت را با مواد پنبهای مرطوب بپوشانید. رطوبت به جذب
داروهای اعمال شده کمک میکند. همچنین دارای خاصیت خنک کننده است.
کرم و پمادهای دیگر
درمانهای دیگری که میتوانید بر روی پوست خود اعمال میکنید شامل مهارکنندههای کلسی میانین مانند تاکرولیموس و پیکرولیموس است. حتی میتوانید برای تسکین خارش پوست از بی حسی موضعی، کپسایسین و داکسپین استفاده کنید.
داروهای خوراکی

داروهای ضد افسردگی که بازدارندههای بازجذب سروتونین مانند فلوکستین و سرترالین هستند، ممکن است برخی از انواع خارش های مزمن را تسکین دهند.
اینگونه داروها افسردگی را که یکی از علل اصلی خارش بدن است، رفع میکنند و به درمان خارش پوست شما کمک خواهند کرد.
نوردرمانی (فتوتراپی)

نوردرمانی استفاده از انواع خاص طیفهای نور برای درمان مشکلات پوست است. معمولاً چند جلسه نوردرمانی برای رفع خارش پوست تجویز میشود.
نور درمانی میتواند روشی مناسب برای کسانی باشد که از خارش بدن خود کلافه شده و راهی برای درمان سریع خارش بدن نمیبینند.
7 ترفند رفع سریع خارش بدن
خارش پوست وضعیتی شایع و در عین حال ناخوشایند است؛ بنابراین دانستن ترفندهایی برای رفع سریع آن میتواند بسیار لذت بخش باشد.
در این قسمت از مقاله قصد داریم ترفندهایی که به رفع سریع خارش بدن شما کمک میکنند را توضیح دهیم.
1- دوری از موارد تحریک کننده

از موارد یا موقعیتهایی که باعث خارش بدن شما میشود خودداری کنید. سعی کنید آنچه را که باعث علائم خارش پوست شما میشود را شناسایی کرده و از آن اجتناب کنید.
لباس سنگین یا خشن، اتاق بیش از حد گرم، حمام آب گرم یا قرار گرفتن در معرض مواد شوینده ممکن است سبب خارش بدن شود.
با شناسایی و دوری از این عوامل میتوانید علاوه بر پیشگیری از خارش بدن، از عود آن جلوگیری کنید.
2- توجه به رطوبت پوست

خشکی پوست از جمله دلایل اصلی خارش بدن است. در صورتی که پوستتان خشک است، سعی کنید بدن خود را مرطوب نگه دارید.
حداقل یک بار در روز مرطوب کنندههای ضد آلرژی و بدن عطر (که دارای ستافیل، یوسرین و غیره هستند) را بر روی بدن خود بمالید.
3- استفاده از لوسیونهای خنک کننده پوست

از کرم، لوسیون یا ژلهایی استفاده کنید که پوست را آرام و خنک میکنند. استفاده کوتاه مدت و بدون نسخه پزشک از کرم کورتیکواستروئید میتواند به طور موقت سبب تسکین خارش همراه با قرمزی و التهاب پوست شود.
شما میتوانید لوسیون کالامین، کرم دارای منتول، کپسایسین یا بی حسی موضعی مانند پراموکسین را امتحان کنید.
4- توقف خاراندن

همانطور که در قسمتهای قبلی مقاله ذکر شد، خاراندن پوست میتواند شدت خارش را تا میزان بالایی افزایش دهد. بنابراین تا حد ممکن از خاراندن پوست خودداری کنید.
اگر نمیتوانید از خاراندن پوست جلوگیری کنید ناحیه خارش را بپوشانید، ناخنها را مرتب کنید و شبها دستکش بپوشید.
5- حمام کنید

درون وان حمام همراه نمک اپسوم، جوش شیرین و جو دوسر بریزید و سپس دوش بگیرید.
بعضی از افراد مبتلا به خارش مزمن میگویند که حمام آب گرم سبب از بین بردن علائم خارش پوست به مدت چند ساعت میشود.
بعضی دیگر میگویند که حمام آب سرد به آنها کمک میکند. شما میتوانید هرکدام را که ترجیح میدهید استفاده کنید.
از یک شوینده ملایم برای بدن خود استفاده کنید؛ سپس کاملاً بدن خود را آبکشی کنید و به آرامی پوست خود را خشک کنید و از مرطوب کننده استفاده نمایید.
6- داروهای آلرژی را امتحان کنید

اگر آلرژی دارید بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید و با نسخه داروهای خود را مصرف کنید.
بعضی از این داروها مانند دیفن هیدرامین (بنادریل) میتواند سبب خواب آلودگی شما شود که ممکن است به شما که به علت خارش بدن در شب قادر به خوابیدن نیستید کمک کند.
آماده کردن خود برای ملاقات با پزشک
ممکن
است شما دوست داشه باشید که به پزشک مراجعه کنید.
البته توجه کنید که در بعضی از موارد حتماً نیاز است که به یک متخصص پوست مراجعه
کنید.
در اینجا اطلاعاتی به شما خواهیم داد که کمک میکند تا برای قرار ملاقات خود آماده شوید و بدانید از پزشک باید چه انتظاری داشته باشید.
قبل از ملاقات با پزشک چه کاری باید انجام دهید؟

علائم و نشانههای خود را یادداشت کنید. جزئیات را فراموش نکنید؛ اینکه چه زمانی رخ میدهند، چه مدت طول کشیدهاند. همچنین لیستی از داروها از جمله ویتامینها، گیاهان دارویی و داروهایی که بدون نسخه مصرف میکنید تهیه کنید.
حتی میتوانید داروهایی که مصرف میکردید نزد پزشک ببرید و دوزها ودستورالعملهایی که استفاده میکردید یادداشت کنید. این اطلاعات میتواند روند درمان خارش بدن شما را سادهتر و سریعتر کند.
در اینجا لیستی از سوالاتی که شما لازم است از دکتر بپرسید را آماده کردهایم.
- چه عاملی باعث ایجاد علائم خارش در من شده است؟
- آیا وضعیت من موقتی است یا مزمن؟
- من مشکلات دیگر سلامتی نیز دارم. چگونه میتوانم آنها را باهم مدیریت کنم؟
- گزینههای اصلی برای درمان دائمی که پیشنهاد میکنید چیست؟
- آیا به تجویز دارو نیاز دارم یا میتوانم از داروهای بدون نسخه برای معالجه بیماری استفاده کنم؟
- چه نتیجهای را میتوانم انتظار داشته باشم؟
- آیا میتوانم صبر کنم تا ببینم آیا بدون درمان نیز علائم بیماری از بین میرود؟
توجه: حتما هرگونه سوالی را دارید از دکتر بپرسید و از پرسیدن سوال دریغ نکنید.
پزشک از شما چه چیزی میخواهد
به احتمال زیاد پزشک شما از تاریخچه پزشکیتان شروع میکند و تعدادی سوال از قبیل موارد زیر از شما میپرسد.

- از چه زمانی علائم بیماری را مشاهده کردید؟
- از زمانی که علائم بیماری شروع شد، پوست شما چه شکلی شد؟
- آیا علائم شما تغییری کرده است؟
- چه چیزی باعث میشود علائم شما بدتر شود؟
- چه چیزی باعث میشود علائم شما بهتر شود؟
- از چه روشهای خانگی و گیاهی برای درمان خارش پوست خود استفاده کردید؟
- کدام یک از داروهای بدون نسخه را مصرف میکنید؟
- آیا به تازگی به مسافرت رفتهاید؟
- آیا اخیراً در دریاچه یا حوضچه شنا یا استخر به شنا رفتهاید؟
- رژیم غذایی معمولی شما چگونه است؟
- آیا با محرکهای احتمالی مانند حیوانات خانگی یا فلزات خاص در خانه یا محل کار تماس دارید؟
چطوری می تونیم بهبود ببخشیمش ؟
خیلی ممنونیم که نظر دادید!
از نظر شما برای بهبود این مطلب استفاده خواهیم کرد
ممنون از سایت عالی شما تشکر
کدام این موارد بیشتر مفید است؟
تمامی روش ها در شرایط خودشون مفید هستند، به طور کلی سه روش اول جامع تر هستند
سلام
من به گوچه فرنگی، کیوی، غذاهای سرخ کردنی، آجیل، تخمه مرغ، توت فرنگی، ادویه تن ماهی، فست فود، کباب،حساسیت دارم، بخدا از زندگی خسته شدم هیچی نباید بخورم، اینقد دارو خوردم خسته شدم، به نظر شما چیکار کنم؟😔